Řidič linkového autobusu na Břeclavsku nadýchal přes tři promile. Přiznal, že vypil lahev rumu a vodky

Přes tři promile nadýchal na Břeclavsku řidič napůl plného linkového autobusu, ke kterému nejprve vyrazili záchranáři a následně policie. Zdravotníci přijeli, kvůli údajným zdravotním problémům řidiče, policisty pak zavolali sami. Policie vyzvala cestující a další svědky, aby se jí přihlásili, jízdou opilého řidiče autobusu se zabývá pro možné spáchání trestného činu.

Při dechové zkoušce zobrazil řidiči autobusu tester podle policejního mluvčího Pavla Švába hodnotu 3,33 promile. Než k němu přijeli nejprve záchranáři a potom policisté, jel řidič na lince 551 z Velkých Pavlovic – měl dojet do Klobouk u Brna, ale nakonec skončil u Bořetic.

Podle Švába původně jeli k autobusu záchranáři přivolaní s tím, že má řidič vážné zdravotní komplikace. „Zdravotníci záhy pojali podezření, že řidič má sice komplikace, ovšem způsobené požitím alkoholu. Přivolaná policejní hlídka pak s údivem hleděla na displej přístroje, který zobrazil hodnotu 3,33 promile alkoholu,“ popsal mluvčí.

Muž vezl přes dvacet lidí, policie se případem zabývá pro ohrožení pod vlivem návykové látky. K tomu, že se napil alkoholu, se policii přiznal. Konkrétně řekl, že v úterý ráno vypil půl litru rumu a půl litru vodky.

Policie by chtěla znát svědectví cestujících, kteří cestovali úterním spojem linky 551 s odjezdem z Velkých Pavlovic ve 13:09 a dosud s policisty nehovořili, i dalšími svědky. „Pokud by autobus ohrozil i ostatní řidiče na trase, uvítáme i tato svědectví, případně záznamy z palubních kamer,“ uvedl Šváb. Kdo o jízdě opilého řidiče autobusu něco ví, by podle něj měl zatelefonovat na linku 158.