Příčinou požáru v paneláku v Českém Těšíně zřejmě byla závada na nabíječce

Příčinou středečního požáru v panelovém domě v Českém Těšíně zřejmě mohla být závada na nabíječce. Přesně to ale podle policie určí až posudky. Plameny zranily šest lidí a způsobily škodu okolo pěti milionů korun. Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti, nikoho zatím neobvinila.

„S největší pravděpodobností příčinou vzniku požáru v panelovém domě mohla být technická závada při nabíjecím procesu akumulátoru. Přesnou příčinu ovšem stanoví až vyhodnocené posudky znalců,“ konstatovala policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Byt ve dvanáctém patře panelového domu začal hořet okolo 9:45. Plameny pak zasáhly střechu budovy. Na místo podle mluvčího hasičů Jakuba Kozáka přijelo třináct  jednotek včetně polských hasičů. „Šest osob se zranilo. V jednom případě jde o malou popáleninu. Zbytek se nadýchal kouře nebo se jedná o reakci na stres,“ doplnil ke zraněným mluvčí hasičů s tím, že drobné popáleniny utrpěl i jeden z dobrovolných hasičů.

Plameny zničily čtyři byty, ten pod místem vypuknutí požáru poničila voda. Do většiny bytů se obyvatelé už mohli vrátit. „Statik po provedené kontrole rozhodl o nutnosti stabilizace zasaženého bytu. Velitel zásahu si tak na místo události povolal dvojici speciálních technických kontejnerů ze stanice Ostrava-Zábřeh se stabilizačními prostředky a dřevěnými hranoly. Těmi hasiči zapaží stěny a stropy,“ doplnil Kozák.