V domě v Praze 3 vybuchly páry po instalaci montážní pěny, dva muži mají popáleniny

V Soběslavské ulici v Praze 3 ve čtvrtek odpoledne v obytném domě vybuchly nahromaděné páry po instalaci montážní pěny. Dva muži jsou popálení na hrudníku a v obličeji. Z domu bylo evakuováno zhruba 20 lidí, zhruba po hodině už se ale mohli začít vracet domů. Řekli to mluvčí pražských hasičů Martin Kavka a Kateřina Suchánská a mluvčí pražských zdravotnických záchranářů Jana Poštová. Hasiči tak upřesnili původní informace o výbuchu plynu.

Dva zraněné muže ve věku kolem 35 let záchranáři převezli do nemocnice, uvedla Poštová. Na hrudníku a v obličeji mají popáleniny druhého stupně, dodala. „Celým případem se zabýváme pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení,“ uvedla později na sociální síti policie.

Hasiči původně na Twitteru napsali, že výbuch plynu byl bez plamenného hoření. V domě nenaměřili zvýšené koncentrace plynu, statika budovy není narušená, obyvatelé se tak mohou vracet domů, řekl mluvčí Kavka. Později Suchánská upřesnila, že vybuchly koncentrované páry z montážní pěny, explozi vyvolal elektrický zkrat.

Policie na Twitteru uvedla, že Soběslavská ulice je v místě neštěstí oboustranně uzavřená. Ze zveřejněné fotografie vyplývá, že neprůjezdná je klidnější část Soběslavské ulice, ne frekventovaná spojnice Vršovic a Žižkova.