Silničáři začali opravovat zrekonstruovanou D1 na Benešovsku. Mění popraskaný beton

Oprava nedávno zrekonstruovaného úseku D1 (zdroj: ČT24)

Silničáři začali opravovat nedávno rekonstruovaný úsek dálnice D1 mezi 65. a 66. kilometrem na Benešovsku. Musí vyměnit nekvalitní beton. Dodavatelská firma by měla práci zvládnout do konce září. Po dobu omezení povedou dva zúžené pruhy v každém směru.

Na šest až osm set metrů dlouhém úseku D1 ve směru na Prahu, který byl po rekonstrukci otevřen před rokem, není kvalitní beton. Problémy zjistilo ŘSD zhruba na sto třiceti metrech dálnice, beton by zřejmě nevydržel přes letošní zimu. S dodavatelskou firmou Eurovia se ŘSD domluvilo na způsobu opravy, Eurovia podle mluvčí společnosti Ivety Štočkové zaplatí náklady.

Podle ředitele úseku kontroly kvality staveb ŘSD Jiřího Hlavatého problém vznikl pravděpodobně kvůli špatnému technologickému postupu. Kontroly ostatních úseků D1 problémy neukázaly.

Dopravní omezení potrvá do konce září

Už v úterý dopoledne začali silničáři omezením směru na Prahu do jednoho jízdního pruhu a rozmístili nové dopravní značení. Totéž čeká o něco později i směr na Brno. „ŘSD chce využít aktuálního dobrého počasí,“ uvedl na Twitteru mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Podle něj dodavatelská firma určitě stihne výměnu betonu do konce září. Po dobu omezení povedou dva zúžené pruhy v každém směru.