Sloup hustého dýmu. Na pražské Lhotce hořela střecha paneláku

iReportér: Požár na Lhotce (zdroj: ČT24)

Zdálky byl ve čtvrtek dopoledne vidět dým, který stoupal z nízkého hořícího paneláku na pražské Lhotce. Vzplála jeho střecha. Jeden člověk utrpěl při požáru zranění. Podle hasičů nejspíše souvisí příčina požáru s probíhající opravou střechy.

Ve čtyřpodlažním panelovém domě v ulici V Pláni začalo hořet po desáté dopoledne. K požáru se sjelo osm hasičských jednotek – pět profesionálních a tři dobrovolné. Jejich příslušníci zasahovali uvnitř domu i z výškové techniky venku.

Všichni obyvatelé budovy museli ven, ačkoli nehořelo v žádném bytě. Vzplála střecha, která právě procházela opravou. „Plameny zachvátily rekonstruovanou střechu na celé ploše,“ upřesnil mluvčí hasičů Martin Kavka. Hustý černý dým, který ze střechy stoupal, byl vidět zdaleka, patrný byl například i na Chodově.

Přibližně po hodině dokázali hasiči dostat plameny pod kontrolu, dodal Kavka. Poté ještě pátrali po skrytých ohniscích. Předběžně se hasiči domnívají, že příčina požáru souvisí s rekonstrukcí střechy.

Požár se neobešel bez zranění. Následky ale nejsou vážné. Záchranáři podle jejich mluvčí Jany Poštové na místě ošetřili dělníka s lehčím poraněním. „Měl popálenou ruku,“ přiblížila. Hospitalizaci muž odmítl.