Havárie vody ochromila Bulovku. Nemocnice odkládá operace

V pražské Nemocnici Na Bulovce je omezena péče kvůli havárii vodovodu mimo areál. Odloženy jsou plánované operace, sanitky do nemocnice vozí pouze pacienty v akutním a život ohrožujícím stavu. V plném rozsahu byl ale už obnoven provoz ambulance, oznámil v úterý večer vedoucí tiskového oddělení nemocnice Filip Řepa.

Pražské vodovody a kanalizace na opravě vodovodního řadu pracují. „Předpokládá se, že oprava bude ukončena v průběhu noci z 21. na 22. května, kdy by měl být v nemocnici ukončen režim omezeného provozu,“ uvedl Řepa. Péče o pacienty v nemocnici je podle něj zajištěna.

Havárie se podle nemocnice stala v noci na úterý kolem půlnoci. „Do dvou hodin od havárie byly po celém areálu umístěny cisterny s pitnou vodou, nicméně provoz nemocnice je na doporučení vedoucí hygieny Nemocnice Na Bulovce omezen,“ uvedla mluvčí nemocnice Simona Krautová.

Pražské vodovody a kanalizace (PVK) se podle mluvčího Tomáše Mrázka pokusily dodávky vody do nemocnice obnovit ráno, částečně byly však obnoveny až před polednem. Spolu s nemocnicí zůstalo podle PVK bez vody asi 5500 odběratelů v Libni.