Policisté zadrželi podezřelé z přepadení klenotnictví v Teplicích

Události: Policie zadržela podezřelé z přepadení teplického klenotnictví (zdroj: ČT24)

Policie zadržela podezřelé z pondělního přepadení klenotnictví v Teplicích. Potvrdila to České televizi. Nyní probíhají úkony trestního řízení, podrobnější informace policie sdělí až ve čtvrtek.

Lupiči přepadli zlatnictví v Krupské ulici v centru Teplic v pondělí kolem 10:45. Po příjezdu policie z místa činu odjeli ve starším Renaultu Laguna Combi stříbrné barvy. Podle dosavadních informací byli pachatelé čtyři a byli ozbrojení. Během přepadení nebyl nikdo zraněn.

Podle serveru aktu.cz lupiče zadržela policie v Praze u Karlova náměstí. Objevila tam i jejich auto, kterým z Teplic odjeli. Policisté vůz podle serveru celou noc hlídali a ráno podezřelé zadrželi.

Lupiči z místa činu odjeli v Renaultu Laguna Combi stříbrné barvy
Zdroj: ČT24/Policie ČR

Na prodavače vytáhli zbraň

Policie ještě v pondělí zveřejnila asi minutové video z přepadení. Na záběrech jsou zpočátku vidět dva lidé, po několika sekundách vytahují na obsluhu zbraň. Vzápětí do obchodu přicházejí jejich dva komplicové.

Následuje záběr na jednoho z lupičů, jak pomocí nářadí rozbíjí výlohu a vytahuje zboží, které ukládá do připravené tašky. Po chvíli mu s ukládáním odcizených předmětů pomáhá komplic. V obličejích nejsou maskovaní.

Policie při zásahu nejprve zatarasila vozy ulici, na místo přijela i sanitka. Obavy z toho, že by pachatelé mohli držet v obchodě rukojmí, se však nepotvrdily.