Soud řeší hromadnou bitku. Gruzínský trenér bojových technik při ní šestkrát bodl nožem

Začal soud s gruzínským trenérem řecko-římského zápasu Georgi Čanadirim, jenž podle obžaloby pobodal v Ostravě jednoho z mužů, se kterým se dostal do konfliktu. Předtím údajně zbil jeho dva známé.

„Obžalovaný a napadení mají na konflikt před jednou z restaurací v Ostravě vlastní verzi události, která jen zásluhou lékařů neskončila smrtí jednoho z účastníků,“ řekl redaktor České televize Jiří Loučka.

Trenér řecko-římského zápasu Georgi Čanadiri, který je původem z Gruzie, u soudu řekl, že se jen bránil přesile tří útočníků, kteří ho napadli. Vypověděl, že dva z nich zbil, třetího bodnul nožem. Zasáhl muže šestkrát – do břicha a hrudníku. Čanadiri tvrdí, že nůž použil v sebeobraně.

Mezi zraněnými byl policista

„Druhá strana konfliktu, kterou žalobce označil za napadené a mezi nimiž je i jeden policista, tvrdí, že se jen zastali svého kamaráda a jeho dívky, na které obžalovaný údajně bezdůvodně zaútočil,“ dodal Jiří Loučka.

Pobodaný muž přežil podle odborníků jen díky zásahu lékařů. Rvačku ukončili až přivolaní policisté. Na čí stranu se přikloní trestní senát soudu, zatím není jasné. Rozhodnutí přijde až po výslechu všech svědků a znalců.

V případě odsouzení hrozí obžalovanému 5 až 12 roků odnětí svobody.