Tramvaj srazila na I. P. Pavlova dva chodce. Oba zemřeli

Tramvaj zabila dva muže na I. P. Pavlova (zdroj: ČT24)

Na náměstí I. P. Pavlova v centru Prahy srazila v úterý po 10. hodině tramvaj dva muže ve věku zhruba šedesáti let. Nehodu nepřežili, přestože je záchranáři asi 45 minut resuscitovali. Tramvaje nejezdily dvě a půl hodiny od stanice I. P. Pavlova směrem ke Karlovu náměstí. Provoz aut po magistrále nebyl podle policie narušen.

„Záchranáři u obou mužů zajistili dýchací cesty, napojili je na monitor a provedli veškeré život zachraňující úkony. Bohužel se přes veškerou jejich snahu ani jednoho muže zachránit nepodařilo,“ uvedla mluvčí záchranné služby Jana Poštová. Záchranka přijala oznámení kolem 10:15 a první posádka byla na místě za tři minuty. U nehody nakonec zasahovaly dva lékařské týmy, upřesnila Poštová.

Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana byl jeden člověk zaklíněný pod tramvají. Policie prošetřuje okolnosti nehody, k dispozici k tomu má i záznam z kamer. Oba chodci podle Hulana přecházeli po přechodu pro chodce, není ovšem známo, zda šli na červenou, nebo na zelenou. 

Nehoda nezasáhla do Sokolské ulice, která je frekventovanou částí pražské magistrály a po které jedou auta z centra směrem na Nuselský most.

Tramvajová zastávka Štěpánská a Karlovo náměstí nebyly asi dvě a půl hodiny v provozu. Linky 6, 16 a 22 byly vedeny objížďkou. Mezi zastávkami Karlovo náměstí a náměstí Míru jezdily náhradní autobusy X 22.