O víkendu přibudou v Brně další objížďky. Most v Černovické ulici čeká oprava

Kvůli neočekávanému havarijnímu stavu středových nosníků mostu v Černovické ulici v Brně bude o víkendu uzavřena Černovická i Olomoucká ulice, nad kterou most vede. Nosníky se musejí odstranit a silničáři vyznačí objížďku po okolních silnicích. Problém je, že obě ulice už dnes slouží pro objížďku uzavřeného Dornychu.

Dopravní peklo v Brně se o víkendu ještě zhorší. Ke stávajícím uzavírkám a objížďkám přibude další. Uzavře se Černovická a Olomoucká ulice, které už slouží pro objíždění ulice Dornych. Správci komunikací budou opravovat Černovický most, který je v havarijním stavu.

Černovická ulice se uzavře v noci z pátku na sobotu mezi křižovatkou u autobazaru a mostem přes Ostravskou. Objízdná trasa povede obousměrně po Ostravské, Bělohorské a Olomoucké ulici. Pro vozidla o hmotnosti nad 14 tun povede objízdná trasa po místních komunikacích ulicemi Těžební, Průmyslová, Švédské valy, Řípská a Olomoucká. S objížďkou se počítá až do nedělního večera.

Uzavírka Černovické a Olomoucké ulice v Brně
Zdroj: google.cz/maps

Nečekaný havarijní stav mostu se projevil na jižní Moravě loni například u Černé Hory na Blanensku, kde bylo nutné jej celý zbourat. Podobný osud čeká i most na silnici I/52 přes Novomlýnské nádrže.