Úmrtí tří osob ve Zlíně vyšetřuje policie jako vraždu. Zemřeli možná už před několika měsíci

Smrt dvou žen a jednoho muže, kteří byli v pondělí objeveni v rodinném domě ve zlínské místní části Podhoří, vyšetřuje policie jako vraždu. Příčinu jejich smrti objasní nařízená soudní pitva.

V pondělí krátce po půl druhé odpoledne oznámil na linku tísňového volání 158 pětašedesátiletý muž, že našel v rodinném domku ve Zlíně své příbuzné bez známek života. Jedná se o šedesátiletou ženu, její čtyřiatřicetiletou dceru a sedmatřicetiletého syna.

Na místo ihned vyjely policejní hlídky, zlínští kriminalisté, psovod a následně i krajští kriminalisté, kteří si vyšetřování případu převzali. Až do nočních hodin probíhalo ohledání místa činu, ke kterému byl přizván i tým soudních lékařů a státní zástupce.

„V průběhu ohledání vyšlo najevo, že ženy a muž zemřeli už před několika týdny, možná měsíci. Příčinu úmrtí objasní nařízené soudní pitvy,“ uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková s tím, že kriminalisté na případu intenzivně pracují a zjišťují, zda nedošlo ke spáchání násilného trestného činu.

Auto a dům v Podhoří, kde byla nalezena tři mrtvá těla
Zdroj: ČT24

Lidé žijící v Podhoří o obyvatelích domu příliš nevěděli. „Vůbec nebyli vidět. Akorát pán občas přijel, odjel autem. Za posledních 14 dní se to auto ani nepohnulo. Chodím kolem denně,“ řekl starší muž. Žena s kočárkem zase uvedla, že si myslela, že je dům prázdný.

Těla našel příbuzný zemřelých, otec dětí, který však s ženou trvale nebydlel. Když se podezření ze spáchání vraždy potvrdí, půjde o první letošní případ ve Zlínském kraji. Loni policie v regionu evidovala tři vraždy.