Na Královéhradecku havaroval autobus s dětmi, osm jich je zraněných

Osm dětí a také tři dospělí utrpěli zranění při havárii autobusu na křižovatce dvou silnic I. třídy v Novém Městě na Královéhradecku. Narazil do středového ostrůvku okružní křižovatky a poté do zídky, možnou příčinou jsou zdravotní potíže řidiče. Nehoda asi dvě hodiny blokovala dopravu na frekventované křižovatce.

Autobus, který vezl děti, havaroval před jednou hodinou odpoledne na křižovatce silnic I/11 a I/36. Při nehodě utrpělo zranění osm dětí, které popadaly ze sedaček, a také dvě učitelky a řidič, upřesnila mluvčí hasičů Martina Götzová. Poranění nebyla vážná, u dětí šlo o boule a naraženiny, u učitelek o lehčí poranění končetin a hrudníku. Záchranná služba pak zraněné odvezla k dalšímu vyšetření do královéhradecké nemocnice.

Autobus jel po silnici I/11, ve směru od Chlumce nad Cidlinou na Hradec Králové. Policie dala najevo, že možnou příčinou nehody mohla být náhlá zdravotní indispozice devětašedesátiletého řidiče. Dechová zkouška naopak vyloučila, že by byl řidič pod vlivem alkoholu.

Podle údajů silničářů zablokoval havarovaný autobus průjezd okružní křižovatkou dvou frekventovaných silnic. Kolem třetí odpoledne však již byla průjezdná. Hasiči do Nového Města vypravili svůj evakuační autobus, aby odvezl zbylé nezraněné děti. Část z nich již odjela, výprava cestovala dvěma autobusy, některé děti z havarovaného se potom vešly do zbylého.

Nejde o první vážnou čtvrteční nehodu autobusu. Dopoledne havaroval v Praze autobus na městské lince, který se střetl s kamionem. Devět lidí utrpělo zranění, tři z nich jsou zraněni vážně.