Generální ředitel Vítkovic Libor Witassek skončil. Do skupiny přišel teprve loni

Libor Witassek, který loni přišel jako manažer do společnosti Vítkovice a měl ji vyvést z problémů, nečekaně skončil. Tento týden odešel z funkcí předsedy představenstva a generálního ředitele. Informovala o tom mluvčí firmy Eva Kijonková.

Firmu bude dál řídit představenstvo společnosti pod vedením místopředsedy Igora Vlčka, který byl dosud finančním ředitelem skupiny Vítkovice.

Některé společnosti z této skupiny se poslední dva roky potýkají s problémy. Generálním ředitelem Vítkovic byl Witassek od loňského 1. července, z obou funkcí odešel na základě vlastního rozhodnutí a bude řídit rozvojové projekty ve společnosti Vítkovice Engineering Services, jež se zabývá vyhledáváním nových obchodních příležitostí a trendů mimo jiné na bázi vodíku.

Vítkovice jsou jádrem původní struktury holdingu a zastřešují energetické, právní, logistické a další služby pro skupinu Vítkovice Machinery Group ostravského podnikatele Jana Světlíka. Ve skupině je přes 20 firem, které mají dohromady asi 3000 zaměstnanců.

Loni se několik firem ze skupiny dostalo do finančních potíží, Vítkovice Power Engineering letos skončily v konkurzu, Vítkovice Gearworks a Vítkovice Revmont mají povolenou reorganizaci a reorganizace Vítkovic Envi už úspěšně skončila. Stávková pohotovost aktuálně panuje ve firmě Vítkovice Heavy Machinery.