Prezidium převelelo exšéfa uherskohradišťské policie do Prahy. Udělalo chybu

Bronislav Šabršula, někdejší šéf policie v Uherském Hradišti, dnes uspěl u Krajského soudu v Brně.  Podle rozsudku policejní prezidium chybovalo, když Šabršulu převelelo z východní Moravy do Prahy.

Šabršula působí právě na policejním prezidiu. Teoreticky by se tak policejní důstojník mohl vrátit na Zlínsko.

Šabršulu ještě jako ředitele policie v Uherském Hradišti našla hlídka spícího za volantem odstaveného auta nedaleko Luhačovic. Tehdejší krajský ředitel Bedřich Koutný ho postavil mimo službu, šetření se chopila inspekce. Šabršula ale odmítl test na alkohol a říkal, že auto neřídil on. O přestupek tak nešlo.

Během postavení mimo službu Šabršulovi vypršela bezpečnostní prověrka, na okresu nemohl dál šéfovat. Po návratu do služby byl přeložen z Uherského Hradiště do Prahy, což napadl jako nezákonné. Bývalý uherskohradišťský šéf totiž prověrku během několika dní dostal, prezidium to ale nezajímalo.

Vedení policie se tak Šabršulovým převelením bude muset znovu zabývat, teoreticky se jeho pracovní pozice může vrátit na Zlínsko.

Policie zatím rozhodnutí soudu nekometovala, Šabršula je spokojený. „Jsem spokojený s rozsudkem. Jsem rád, že to tak dopadlo, jedna nešťastná etapa je pro mě ukončená,“ řekl.

Šabršula vede s policií několik sporů. Už dříve soud rozhodl, že policejní prezidium chybovalo také v jeho postavení mimo službu.