Experti z BMW nabourané auto ještě neviděli. Policejní ředitel Tržil čeká na inspekci

Ředitel jihomoravské policie Leoš Tržil nechce říci, zda povolil jízdu zástupce šéfa hradního protokolu Vladimíra Kruliše v policejním sportovním BMW i8.  Případ vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů, čeká se expertízu poničeného vozu.

Policejní ředitel Tržil dnes znovu odmítl komentovat informace, podle kterých jízdu BMW s Krulišem jako spolujezdcem povolil on.

„V této chvíli je pro nás prioritní otázka zdravotního stavu při nehodě zraněných osob. Nehodu vyšetřuje GIBS, zákon mi neumožňuje podávat prostřednictvím médií další informace,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Komárová.

90' ČT24: Vyšetřování nehody policejního BMW (zdroj: ČT24)

Specialista z firmy BMW Group ČR, která zapůjčila speciální vůz policii, nabouraný supersport ještě neviděl, a tak přesný rozsah poškození firma stále nezná.

Oprava vozu ale bude vzhledem k složitosti auta podstatně náročnější než u obvyklých vozů značky, řekl dnes ČTK mluvčí společnosti BMW Group ČR David Haidinger.

„To auto je postavené z naprosto odlišných materiálů než sériová auta. Je to karbonový monokok. A to auto je dost složité jako celek. Náročnost opravy proto bude odlišná než u sériových vozů,“ uvedl mluvčí.

Podle dostupných informací má vůz rozbitou přední část, aktivovány byly airbagy. „Vpředu jsou důležité součástky pro elektromotor, také elektromotor samotný, ale auto servisní technik neviděl, takže míru poškození neznáme,“ řekl Haidinger.