D1 byla kvůli nehodě ve směru na Prahu uzavřená

Dálnice D1 směrem na Prahu byla po poledni více než hodinu neprůjezdná kvůli nehodě na 94. kilometru u Humpolce. Osobní auto tam narazilo do pracovního zařízení, které na dálnici provádělo dopravní značení. Zraněno bylo šest lidí, tři dospělí a tři děti, řekla mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Provoz v jednom jízdním pruhu dálnice byl obnoven ve 13:40, kolona aut v té době měřila zhruba šest kilometrů. Nehoda se stala 15 minut po poledni mezi exity 104 Větrný Jeníkov a 90 Humpolec. V autě se zahraniční registrační značkou bylo pět cestujících, kromě dvou dospělých tři děti. Zraněn byl i pracovník obsluhující technické zařízení na obnovu značení.

Záchranáři přepravili dva těžce zraněné, dítě a ženu, do brněnských nemocnic. Jeden muž utrpěl středně vážná poranění, přijala ho nemocnice Pelhřimov. Další muž a dvě děti byli zraněni lehce, přepraveni byli do jihlavské nemocnice, řekla ředitelka krajské záchranky Vladislava Filová.

Dopravu na D1 směrem na Prahu už na Vysočině dopoledne zdržovalo vyprošťování nákladního vozidla na 164. kilometru mezi Velkou Bíteší a Devíti kříži. Kolona aut dosahovala až ke 178. kilometru dálnice, rozjíždět se podle Národního dopravního informačního centra začala kolem poledne.