Zlín se chystá na příjezd fanoušků Baníku Ostrava

Zlín - Ani ne 24 hodin po skončení automobilové Barum rally čeká Zlín znovu nápor sportovních fanoušků - tentokrát fotbalových. O zápas Zlína s Baníkem Ostrava je mimořádný zájem - jen ze severní Moravy chce na nevelký stadion přijet asi dva tisíce fanoušků. Na pořádek bude dohlížet několik set policistů a městských strážníků.

Největší riziko – vlak s fanoušky přijede do Zlína už o půl páté odpoledne, do začátku zápasu v tu chvíli budou zbývat ještě 2,5 hodiny. „Budeme se snažit vést je hned na stadion, ale vzhledem k faktu, že zápas začne až za další dvě hodiny, je možné, že někteří fanoušci budou ve městě,” konstatuje mluvčí policie Zlín Jana Bártíková a dodává: „i tam se je samozřejmě budeme snažit monitorovat.”

Policie vyzvala obyvatele čtvrtí v blízkosti stadionu, aby přeparkovali svá auta, některé restaurace z obav před výtržnostmi budou zavřeny. Ostravští fanoušci obsadí na stadionu celou severní tribunu s kapacitou 1500 míst. Zájem o zápas je ale větší. „Co se týče dalších tribun, nevíme, jak se ti fanoušci budou chovat - v předprodeji si vstupenku mohl koupit každý, nedokážeme odhadnout, zda se jedná o radikály nebo slušné fanoušky,” poukazuje Petr Klhůtek, sekretář FC Tescoma Zlín.

Zápas začíná v 19 hodin, po jeho skončení policisté budou v pohotovosti tak dlouho, dokud všechny větší skupiny příznivců Baníku neopustí Zlín.