Vodáky na Šumpersku zasáhl padající strom, čtyři zranění

Šumperk - Padající strom zasáhl dnes odpoledne raft se šesti vodáky, kteří sjížděli řeku Moravu u Bludova na Šumpersku. Čtyři lidi strom zranil, z toho jednoho velmi těžce. Na místě neštěstí zasahovala nejen záchranná služba, ale i hasiči. Případ vyšetřuje policie.

Podle mluvčího šumperské policie Miloslava Svatoně se neštěstí stalo ve chvíli, kdy nedaleko Bludova kácel těžař legálně topoly. „Jeden starý velký topol se sesmekl, a místo na zem spadl do vody. V té době po Moravě projíždělo na raftu šest lidí,“ řekl ČTK mluvčí.

Strom čtyři vodáky zranil. Tři utrpěli lehké zranění a skončili na ošetření v šumperské nemocnici. Jeden z nich v ní zůstal na pozorování. Čtyřiatřicetiletého muže převezli záchranáři do olomoucké fakultní nemocnice s těžkým zraněním. „Utrpěl vážné poranění mozku. Byl přijat na urgentním příjmu a transportován na neurochirurgickou kliniku, kde bude pravděpodobně ještě dnes operován. Vývoj jeho stavu bude záležet na výsledku operace,“ řekl ČTK mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Případ policisté vyšetřují jako podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.