V Krnově hořely bývalé garáže sovětské armády, škoda je přes 3 miliony

Krnov - Škodu předběžně za tři miliony korun způsobil ráno požár v bývalých garážích sovětské armády v Krnově na Bruntálsku. Při neštěstí nebyl nikdo zraněn. Objekty, které jsou v majetku města, využívali lidé jako garáže a sklady pro podnikání. Ve dvou z nich zasáhl oheň také zaparkované nákladní automobily. Příčinu požáru vyšetřují hasiči i policisté.

Souvislá řada garáží v areálu v Albrechtické ulici začala hořet krátce po půl sedmé ráno. Na místo okamžitě vyrazily asi tři desítky hasičů z Krnova a okolí. Aby mohli hasiči dostat požár pod kontrolu, museli rozebrat střechu, protože se oheň šířil pod střešní krytinou. Oheň se jim podařilo zvládnout po 45 minutách.

Největší škodu oheň způsobil na zaparkovaných vozidlech. „Škoda je předběžně vyčíslena na 3 miliony korun, z toho 2 miliony jsou na nákladním vozidle Avia s plošinou,“ uvedla mluvčí Policie ČR Bruntál Pavla Tušková.

Nájemci, kteří už od města dostali výpovědi, měli garáže vyklidit do konce září. Krnovská radnice, která areál získala po odchodu sovětských vojsk v roce 1990, chce totiž objekty do konce listopadu srovnat se zemí. Na jejich demolici získala od státu osm milionů korun. Poté bude následovat zasíťování pozemků, na které chce město získat evropské peníze. Pozemky pak nabídne developerům, kteří by na nich postavili bytové domy se zhruba 150 byty.