Prodej lukrativních karlovarských domů provázejí pochybnosti

Karlovy Vary - Výběrová komise karlovarského magistrátu doporučila zastupitelům, aby prodali lukrativní dům v centru lázní společnosti, která nabízí o desítky milionů korun méně než její konkurence. Opoziční zastupitelé takové výběrové řízení kritizují. Vedení města se brání, že peníze nejsou jediným kritériem.

Karlovarský zastupitel Jiří Kotek (SNK-ED) říká, že výběrová komise rozhodovala špatně. Tím, že město neprodá tři domy v centru lázní za nejvyšší nabídku, prodělá podle zastupitele téměř 50 milionů korun. Zastupitelstvo to podle něj není schopné vysvětlit.

Mluvčí magistrátu říká, že komise posuzovala podnikatelské záměry společností, cenu, za kterou chtějí domy koupit, a také to, co už v regionu dokázaly.

„Ty kritéria jsou tři, jsou takto seřazena. Takže nemůže být v každém případě rozhodující výše nabídky,” uvádí mluvčí magistrátu Jakub Kaválek.

V případě nejdražšího domu na Lázeňské ulici nabízela městu společnost První rozvojová Stará louka 72 milionů korun, konkurenční Game slot o 25 milionů méně. Komise doporučila zastupitelům, aby dům prodali za nižší cenu.

„Společnost První rozvojová Stará Louka předložila kvalitativně velmi dobrý projekt nejenom co do výše nabídnutý kupní ceny. Je pro město velmi zajímavá především co do vlastního obsahu podnikatelského záměru,” říká zástupce neúspěšné společnosti Martin Šretr.

„Náš projekt zajistí využití celého objektu jak pro místní tak pro turistickou veřejnost, ale nerada bych sdělovala více, protože výběrové řízení ještě nebylo ukončeno,” odpovídá naopak zástupkyně vítězné společnosti Slot Game Markéta Azemovičová.

Markéta Azemovičová dodala, že společnost už na různé akce města přispěla 26 miliony korun. Dalších 10 milionů slibuje na obecně prospěšnou činnost.

O konečném prodeji domů v centru lázní budou rozhodovat karlovarští zastupitelé ve čtvrtek.