Senioři v Buchlovicích mládnou rockem

Buchlovice – Lze hledat rockery v domově důchodců? Taková otázka příliš věrohodně nezní, přesto v Buchlovicích na Uherskohradišťsku je to pravda. Rockový sbor BUDU neboli Buchlovický důchoďák má třicet pět členů a jeho zpěváky jsou klienti domova. Jejich věkový průměr je osmdesát let, přesto právě vydali už svou čtvrtou desku. V minulosti již buchlovičtí rockeři vystupovali s Lucií Bílou nebo Zorou Jandovou a rádi by to zkusili i s Karlem Gottem. Potřebnou vitalitu mají.

Antonín Kníž je důchodce, je mu 84 let, přesto je duší i vizáží rockerem. Kdepak tepláky nebo tesilky, rocker seniorskou usedlost odmítá: „Jsme rocková skupina a to k tomu patří.“ Je to až bizarní, ale rocker Kníž vyrazil na křest už čtvrté desky skupiny BUDU. Sboristům je v průměru 80. Co na tom, že někteří už potřebují hůlku, doprovod nebo hodně silné brýle. Stačí, když jim to spolu ladí.

Rockeři z Buchlovic už vystupovali s Lucií Bílou nebo Zorou Jandovou. Možná ještě letos si splní jeden velký sen: Vystoupí s Karlem Gottem. „Je to v jednání s pořadatelem. Myslíme si, že by to mohlo vyjít ještě letos,“ potvrdil vedoucí Domova důchodců Buchlovice Antonín Gajdoš.

Reportáž Josefa Kvasničky (zdroj: ČT24)

Změny v sestavě rockerů jsou čas od času bohužel již trvalé, sbor BUDU má ale jinak vitalitu hodnou mladíků. „Srdce je mladé, tělo však stárne. Ani hudba to nezastaví,“ směje se pan Kníž. Dokonce seniorům z okolí Buchlovic nabídnul, ať nezahálejí a stanou se také v dobrém slova smyslu mládnoucími rockery.