Podnapilý nepomucký starosta způsobil nehodu a ujel

Nepomuk (Plzeňsko) - Starosta Nepomuku na Plzeňsku Jiří Mašek (ODS) čelí podezření, že ve čtvrtek odpoledne zavinil pod vlivem alkoholu dopravní nehodu a z místa ujel. Informoval o tom server Novinky.cz. K žádné újmě na zdraví při nehodě nedošlo. Policie řidiče krátce nato zadržela, podle serveru mu hrozí až padesátitisícová pokuta, dvouletý zákaz řízení a sedm trestných bodů. Starosta se k nehodě nevyjádřil.

Server uvedl, že Mašek při výjezdu z vedlejší ulice nedal přednost jinému automobilu a vozy do sebe narazily. Starosta se odmítl na místě domluvit s druhým účastníkem nehody o způsobu úhrady škody a odjel.

Policejní mluvčí Josef Aubrecht:

„Čtyřiašedesátiletý řidič, který je pravděpodobným viníkem nehody, z místa odjel. Zpátky se vrátil až v doprovodu policistů. Ti mu v dechu naměřili více než jedno promile alkoholu. Podrobit krevní zkoušce se odmítl.“

Novinky upozornily na to, že do podobné situace se před čtyřmi lety dostal Maškův předchůdce Pavel Jiran. Ten byl potrestán několikatisícovou pokutou a půlročním zákazem řízení za to, že se snažil „ututlat“ dopravní nehodu, při které služebním vozem narazil do betonového sloupku.