V Ostravě vykolejil vlak, poškodil přes kilometr trati

Ostrava – Více než kilometr trati na páteřní trase v Ostravě mezi Svinovem a hlavním nádražím poškodily vykolejené vozy nákladního vlaku. Doprava je kvůli nehodě omezená, ačkoli jednokolejně se místem jezdí.

Nákladní vlak vykolejil před jedenáctou hodinou v pátek večer u ostravského hlavního nádraží. „Vykolejily dva vozy nákladního vlaku, které souprava táhla 1,5 kilometru. Na tomto úseku poškodily trať a vyvrátily některé sloupy trakčního vedení,“ popsal nehodu mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Vlak se podle něj na dvou místech roztrhl. „Pravděpodobnou příčinou nehody dle dosavadních zjištění na místě mimořádné události je technická závada. Zda se jedná o technickou závadu na vozech nebo na trati bude předmětem dalšího šetření,“ dodal mluvčí.

V Ostravě vykolejil nákladní vlak (zdroj: ČT24)

Při nehodě nikdo neutrpěl zranění, nejméně celý den však bude na trati omezený provoz. Regionální vlaky nezastavují v mariánskohorské zastávce, cestující musí také počítat se zpožděním, které může být podle Českých drah až čtvrthodinové.

Nehoda způsobila škodu 5,6 milionu korun. Nejdražší bude oprava trati a trakčního vedení, kde vznikla pětimilionová škoda, dalšího čtvrt milionu činí škoda na zabezpečovacím zařízení. Škoda na vlaku je 350 tisíc korun.

Nehoda vlaku v Ostravě poškodila trať i trakční vedení
Zdroj: Jaroslav Ožana/ČTK