Do pevnosti Josefov míří Mercyful Fate. Festival Brutal Assault se vrací naplno

Brutal Assault se vrací v plné síle, hlásí pořadatelé metalového festivalu. V pevnosti Josefov v Jaroměři zahraje od 9. do 13. srpna zhruba sto padesát kapel z Česka i zahraničí. Pětadvacátý ročník pro metalové fanoušky pozval třeba Mercyful Fate nebo Mayhem.

Jedna z největších metalových přehlídek v Evropě je letos o jeden den delší. Brutal Assault si dlouhodobě zakládá na tom, že nemá headlinery. Nicméně největším tahákem budou podle pořadatelů heavymetalisté Mercyful Fate v čele s frontmanem Kingem Diamondem. „Mercyful Fate hrají znovu po třiadvaceti letech koncertní pauzy, takže v tomto případě jde o exkluzivní vystoupení,“ nepochybuje Pavel Pavlík z pořadatelské agentury.

Mezi hvězdami zmiňují pořadatelé také Cannibal Corpse, Mayhem nebo Cradle of Filth. Na pěti pódiích je vystřídají mladé metalové naděje. Dorazí kapely z více než dvaceti zemí.

Plnohodnotný ročník po třech letech

V doprovodném programu najdou návštěvníci třeba už zavedené horor kino, naopak novinkou je postapokalyptická zóna inspirovaná filmy Mad Max a počítačovou hrou Fallout. Zajít je také možné na pivo speciálně uvařené ke čtvrtstoletému výročí festivalu.

Pořadatelé upozorňují, že i na letošní ročník zůstávají stále v platnosti vstupenky zakoupené od září 2019. V minulých dvou letech se Brutal Assault konal kvůli pandemii koronaviru jen v omezeném rozsahu pod jinými názvy. V posledním předpandemickém roce dorazilo do Josefova přes dvaadvacet tisíc lidí, počítaje v to i umělce a festivalový servis.