Prsteny moci představily další ukázku, nový seriálový Tolkien zatím budí rozpaky

Prsteny moci představily další ukázku (zdroj: ČT24)

Nový seriál na motivy díla J. R. R. Tolkiena se uvedl další ukázkou. Společnost Amazon trailer na Prsteny moci pustila na Comic Conu v americkém San Diegu, aby připomněla zářijovou premiéru. Mezi skalními fanoušky ságy však i nadále budí chystaná série spíše rozporuplné pocity.

Oscarová trilogie Petera Jacksona z počátku milénia je doposud suverénně nejúspěšnějším filmovým zpracováním světa J. R. R. Tolkiena. Streamovací služba Prime Video, spravovaná Amazonem, novými záběry připomněla, že chystá vlastní výpravný příběh vycházející z Tolkienovy ságy. Práva koupil v roce 2017 za 250 milionů dolarů, připomíná web Variety.

Děj se má zaměřit na události odehrávající se tisíce let předtím, než se Společenstvo prstenu vypraví zničit Sauronův prsten moci. Tvůrci údajně nechtějí soupeřit se slavnou filmovou trilogií. V ukázkách si ale od svého předchůdce půjčují.

Kombinace známého a nového

A není to náhoda. První série Prstenů moci totiž také vznikala na Novém Zélandu. Na seriálu pracuje hned několik tvůrců spojených i s Jacksonovými snímky. Především autor oscarového soundtracku a nyní i titulní znělky nového seriálu Howard Shore. Filmovou hudbu skládá Bear McCreary, ukázku, včetně sborů zpívajících v elfštině, odehrál publiku na Comic Conu v San Diegu.

Přesto však seriál mezi skalními fanoušky zatím budí spíše rozpaky. Ať už jde o výrazné smrštění děje, obsazení, nebo vymýšlení nových postav. „Podle mě je na našem seriálu krásné, že je vyváženou kombinací známého a nového,“ myslí si naopak herečka Nazanin Boniadiová. „Prostřednictvím toho přivedeme novou generaci. Nepotřebujete žádný předchozí vztah s Tolkienem, abyste se do něj zamilovali skrze toto pojetí.“

První řada by měla být ke zhlédnutí na Amazon Prime od druhého září. Zatím se počítá s pěti sezonami. Náklady přesáhnou miliardu dolarů a půjde tak o nejdražší televizní seriál vůbec.