Peter Bebjak opět vstupuje do ringu zločinu. Jeho Stínohra představuje trailer

Trailer: Stínohra (zdroj: Falcon)

Spravedlnost, láska, přátelství, ztráty a naděje se vejdou do nového filmu Petera Bebjaka. Slovenský filmař si temné krimi příběhy vybírá často. Nejnovější thriller Stínohra přijde do českých kin 7. dubna. Nyní novinku přibližuje trailer.

O Peteru Bebjakovi se aktuálně mluví především v souvislosti s úspěšným seriálem České televize Devadesátky. Dřív natočil třeba mysteriózní Trhlinu o záhadných zmizeních v pohoří Tribeč, oceňovanou gangsterku ze slovensko-ukrajinský hranic Čára nebo minisérii Spravedlnost o detektivovi, který kryje vraždu spáchanou svou dcerou.

Stínohra je příběhem čtyřicetiletého záchranáře Jana. Manželka, kterou opustil, se hned po rozchodu stane obětí zločinu. Jan trpí pocitem viny, vyrovnat se s ním mu pomáhá boxování a touha po pomstě. O to silnější, že vrah může uniknout spravedlnosti. Pachatel – narkoman – je totiž pravděpodobně pod ochranou protidrogové centrály. Případ provází řada podivných okolností, všímá si i kriminalista, který má vyšetření vraždy Janovy ženy na starosti.

Milan Ondrík a Hynek Čermák při natáčení filmu Stínohra
Zdroj: Julie Vrábelová/Hangar Films

Film vznikl podle scénáře Venduly Bradáčové. Peter Bebjak o Stínohře říká: „Když se člověku stane nepravost anebo si myslí, že mu byla způsobena, tak si někde v hlavě konstruuje příběh, jak by se pomstil a udělal jakousi vnitřní nápravu. Proto divácky rezonují filmy, kde postava vezme spravedlnost do svých rukou nebo najde způsob, jak potrestat zlo.“

Do hlavní role vybral režisér slovenského herce Milana Ondríka, obsazení dramatického příběhu zaplňují i čeští herci: Janova přítele z boxerské tělocvičny hraje Hynek Čermák, vyšetřovateli se stanou Vladimír Javorský a Kristýna Frejová. Film vznikl s přispěním České televize.