Slash se na novém sólovém albu za své jizvy nestydí

Slash vydal nové sólové album (zdroj: ČT24)

Maximálně spontánní a autentické, tvrdí o svém posledním albu kytarista Slash. Novinku nazval lakonicky číslem 4, protože vzniklo jako čtvrté v osvědčené sestavě se zpěvákem Mylesem Kennedym a kapelou The Conspirators. Kvůli covidovým omezením a lockdownům vychází se zpožděním.

I když se před časem Slash znovu vrátil ke Guns N' Roses, souběžně vydal dvě sólové desky. Skladby na „číslo 4“ měl v šuplíku už z dob Living the Dream Tour. V lockdownu složil tři nové písně.

Album předznamenal jako první singl The River Is Rising - píseň o tom, co může z člověka udělat jedna nebezpečná myšlenka. Videoklip kapela natočila jednoduše při jamování ve staré tovární hale. V podobném duchu vznikala celá deska.

„Chtěli jsme udělat nahrávku, která by zněla jako naše oblíbená muzika. Naaranžovali jsme studio stejně jako kdysi v garáži, když nám bylo patnáct,“ uvedl producent Dave Cobb. Ten produkoval hlavně desky v žánru country, ale podepsán je i pod soundtrackem k filmu Zrodila se hvězda s Lady Gaga.

Pocit, že něco nahráváte navždy

Za mnohonásobným držitelem Grammy si kapela zajela do Nashvillu. Nová nahrávací taktika se hudebníkům zamlouvala. „Měli jsme ve studiu bicí i zesilovače. To mi nikdy žádný producent nedovolil. Dokonce i vokály jsme nahrávali naživo. Myles byl v budce hned vedle nás,“ popsal Slash.

„Seděli jsme a čekali ve studiu, než začneme nahrávat. Vždycky cítím tak trochu úzkost. Snažím se uklidnit a chovat se normálně. Někde v hloubi ale mám ten pocit, že něco zaznamenáváme navždy,“ přidal své dojmy Kennedy.

Výsledkem je autentické rockové album, na záznamu zůstaly schválně i chyby. „Je to nejopravdovější deska, kterou můžete mít. Má všechny skvrny a jizvy, tak jako pravý rokenrol,“ nepochybuje Cobb. Nahrávání probíhalo krátce po tom, co zpěvák Myles Kennedy prodělal covid. Říká, že bystré ucho hlasovou odchylku v první skladbě pozná, ale že právě nedokonalosti desku dělají dokonalou.