Tajemství staré bambitky prozradí až kina, poodhaluje ho ale první ukázka

První ukázka z pohádky Tajemství staré bambitky 2 (zdroj: Bioscop)

Tajemství staré bambitky patří k divácky nejúspěšnějším pohádkám posledních let. Po deseti letech vzniká volné pokračování, v hlavních rolích se opět vrací Tomáš Klus či Ondřej Vetchý. Premiéra je plánována na 9. prosince do kin, v těchto dnech se práce na pohádce přesouvá ze střižny do postprodukce. Nový příběh poodkrývá první teaser.

Česká televize, která je opět koproducentem snímku, první Tajemství staré bambitky uvedla o Vánocích 2011. Tehdy pohádku vidělo přes dva miliony diváků. Pokračování podle režiséra Iva Macharáčka slibuje opět klasickou pohádku, která nestojí na vizuálních efektech, ale na příběhu, napětí, lásce a humoru. Scénář opět napsal Evžen Gogela.

Vetchý, Klus a jen jedna bambitka

Diváci se rovněž setkají s původními hrdiny, i když i oni zestárli. Z prince Jakuba a jeho lásky, hrnčířské dcery Aničky, je královský pár. Starají se o království a malou dceru. A dědeček Karaba pověsil na hřebík loupežnictví. Jenže vyhnaní rádcové Ferenc a Lorenc stále myslí na pomstu za svou někdejší potupu.

V hereckém obsazení se objeví Ondřej Vetchý, Tomáš Klus, Kamila Janovičová, Veronika Khek Kubařová, Valentýnka Bečková, Jiří Lábus, Miroslav Vladyka, Václav Noid Bárta, Petr Štěpánek nebo Markéta Plánková.

Důležitou roli má také bambitka. Jde o funkční repliku středověké zbraně. Ve fundusu České televize je uložena pouze jedna, zahrála si tak v původní pohádce i pokračování.