Petr Kolečko může za nevěru „zbožňovaného“ Bartošky i za vztahy mezi chataři. Podívejte se na ukázky

Teaser k filmu Zbožňovaný (zdroj: Bioscop)

V září se diváci mohou těšit na dva tituly podle scénáře Petra Kolečka. Do kin se dostane komedie Zbožňovaný o dlouhodobé nevěře a jejích následcích, v hlavní roli s Jiřím Bartoškou. Snímek, který Kolečko i režíroval, vznikl s přispěním České televize. Na obrazovce ČT se začne také na podzim vysílat nový komediální seriál Osada. Sleduje vztahy různorodých lidí, kteří mají ale jedno společné – chataření.

K filmu Zbožňovaný prý sáhl Kolečko pro inspiraci do vlastní rodiny. „Ten příběh je inspirovaný mým dědou,“ přiznává. Ke sdělení filmu dodává: „Farář Kryštof Michal a Zuzana Kronerová ve scéně v kostele prohlašují: S pýchou není láska sestra a Když miluješ, nemůžeš za to nic chtít. Svými někdy nelaskavými prostředky jsem se tentokrát snažil sdělit nějakou laskavější zprávu. Ten film je hezký, rodinný, o lásce, ale občas to herci okoření nějakým ‚hovadštějším‘ vtipem v tom nejlepším slova smyslu.“

Bartoška hraje pediatra Zdeňka, který nastupuje do důchodu. Na víc společného času se těší jeho manželka (Zuzana Kronerová), dcera (Petra Hřebíčková), jejíž manželství (s Jiřím Langmajerem) se nedávno rozpadlo, ale i ortopedka Dana (Ivana Chýlková), s níž Zdeněk udržuje téměř čtyřicet let milenecký poměr.

Pohoda, i kdyby se měli zabít

Zbožňovaný do kin vstoupí 23. září. O něco dříve – od 3. září – začne Česká televize vysílat komediální seriál Osada, k němuž Kolečko také napsal scénář.

Natáčí se komediální seriál Osada (zdroj: ČT24)

Režie se ujali tentokrát Radek Bajgar a Jan Bártek. „Ztrácíme schopnost domlouvat se, ve výsledku se pak nemáme rádi, a nakonec se vše může zradikalizovat. A tak jsem hledal prostředí, kde se přirozeně potkávají velmi různí lidé. A staré chatové osady jsou jedním z nich,“ podotýká k seriálové novince Bajgar.

A upřesňuje, v čem je taková osada zajímavým prostředím: „Obydlí kdysi postavili prarodiče a teď tam jejich potomci jezdí, navzdory tomu, že jeden přijel favoritem a druhý volvem, že volí přesně opačně, že jedni jsou inťoši a druzí lopaty. Ale o víkendu bydlí vedle sebe a k Záhoří patří, že tam je pohoda a oni se o tu pohodu snaží, kdyby se u toho měli zabít.“

V seriálové Osadě se setkají Pavla Beretová, Martin Myšička, Igor Bareš, Petra Nesvačilová, Josef Polášek, Tomáš Hanák nebo Ivana Chýlková. Titulní píseň složil a nazpíval Xindl X.