Tomáš Klus před Vánoci odkryje další Tajemství staré bambitky

Točí se pokračování pohádky Tajemství staré bambitky (zdroj: ČT24)

Po deseti letech se pokračování dočká divácky úspěšná pohádka Tajemství staré bambitky. Příběh kdysi splnil písničkáři Tomáši Klusovi přání zahrát si prince, v novém pohádkovém dobrodružství se objeví jako král. Diváci se na Tajemství staré bambitky 2 mohou těšit 9. prosince tohoto roku v kinech. Tvůrci slibují opět klasickou pohádku s humorem a písničkami.

Při premiéře o Vánocích 2011 vidělo Tajemství staré bambitky přes dva miliony diváků, od té doby byla uvedena už osmnáctkrát. Pokračování natáčí režisér Ivo Macharáček opět podle scénáře Evžena Gogely, s uvedením se ale nejprve počítá v kinech. 

„Mám tu pohádku strašně rád a pro mě představuje hlavně harmonii, klid a naději. A to nejen tím, jaká je, ale i jak vznikala. Natáčení byla taková pohádka v pohádce,“ vzpomíná na původní příběh Tomáš Klus. Objeví se i v nové pohádce, stejně jako většina původního hereckého obsazení.

V pokračování se z trochu nešikovného prince Jakuba stal král. Vládne spolu s odvážnou Aničkou (Kamila Janovičová), dcerou napraveného loupežníka Karaby (Ondřej Vetchý), rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku (Valentýna Bečková).

Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc (Jiří Lábus a Miroslav Vladyka) se ale rozhodnou pomstít za své někdejší vyhnání, k piklům zneužijí nezkušenou královnu Julii (Veronika Kubařová) ze sousedního království. Jednou z nových postav je i podkoní Václav, jehož hraje Václav Noid Bárta. Zároveň složil hudbu a písničky.

Ne efekty, ale příběh

„Pokračování Bambitky bude opět tou nejklasičtější pohádkou, která nestojí na vizuálních efektech, ale na příběhu, lásce, napětí,“ slibuje režisér. „Je v ní humor, hezké písničky, je milá, s morálním poučením, které ale není nijak prvoplánové a vtíravé. Prostě, aby se u ní všichni bavili, měli na konci hezký pocit a věřili, že život opravdu může být lepší a záleží na každém z nás,“ věří.

Tajemství staré bambitky 2 se natáčí v produkci společnosti Fairytale Production a koprodukci České televize v dubnu a květnu na zámcích v Mníšku pod Brdy a Jindřichův Hradec. Štáb se vrátí také do skanzenů v Kouřimi a Přerově nad Labem, kde vznikaly některé scény původní pohádky.

Videoklip z příprav a písnička v podání Tomáše Kluse (zdroj: Bioscop)