Klip týdne: Kittchen lákají na novou desku Rohlíky

Deset let od debutového alba Menu vydávají Kittchen nové, v pořadí čtvrté studiové album s názvem Puls. Ohlašuje jej singl Rohlíky, jehož doprovodné video se točilo v Lese sebevrahů.

Videoklip Ondřeje Mataje, spoluhráče ze Zvířete jménem Podzim, se natáčel v kulisách divadelní hry Les sebevrahů, v níž Jakub König sám účinkuje a napsal k ní i hudbu. V hlavních rolích se představili Jan Hofman a Anna Kameníková. 

„K Lesu sebevrahů mě pozvala režisérka Kasha Jandáčková, zkoušeli jsme od léta, ale pár dní před jeho premiérou se všechno zase zavřelo. Představení jsme nakonec odehráli jen pro sebe a členy divadla, bylo to celé hrozně smutné, i když jsme se všichni tvářili statečně. Je to moc hezké představení, s krásnou scénou a zatím to nevypadá, že by ho v dohledné době někdo mohl vidět. I proto jsem rád, že jsme v jeho kulisách mohli natočit videoklip k písničce Rohlíky,“ svěřil se König.

Za deskou na chalupu do Jeseníků

Album Puls, jež má vyjít na Prvního máje, vznikalo v tříčlenné sestavě. K dvojici Jakub König a Tomáš Neuwerth, která je autorem předchozích desek Radio a Kontakt, se na konci roku 2018 přidal producent a multiinstrumentalista Aid Kid.

„Když se v březnu 2020 všechno zavřelo, vyrazili jsme s Tomášem a Aid Kidem na chalupu do Jeseníků a během necelého týdne natočili základy celé desky. Dopředu jsme toho záměrně moc připraveného neměli, cílem bylo vytvořit co nejvíce věcí společně. Na stejné místo jsme se vrátili ještě dvakrát a na konci toho praštěného roku bylo album připravené. Je zase dost jinačí než desky předtím, ale pořád Kittchen,“ popisuje vznik alba König.

Puls vychází po šestileté odmlce od oceňovaného alba Kontakt. Důvodem prodlevy byly nejen aktivity skupiny Zvíře jménem Podzim, ve které se sešli i všichni členové projektu Kittchen, ale také pátrání po nových možnostech a cestách, kam by se „maskovaný kuchař“ mohl vydat.