Na co se těšit: Women in Music přijdou ke konci léta

Koncertní sály mají kvůli virové pandemii momentálně zhasnuto. Nucená pauza hudebního průmyslu přiměla mnohé interprety zvážit svoje možnosti ohledně vydání nových desek, a spousta z nich tak raději své aktivity odložila na příznivější dobu. Podobný vzkaz zazněl i z domácí karantény sester ze soft rockového uskupení Haim: třetí album Women in Music Pt. III původně plánované na letošní duben se odkládá. „Do té doby vás ale budeme zásobovat skvělými věcmi,“ slíbily. A podle dosavadních ochutnávek nelhaly, píše v recenzi Kristina Bílá.

Nejaktuálnějším zářezem je skladba The Steps. Videoklip k písničce vyšel jen krátce před vyhlášením tuzemského krizového stavu, takže nechtěně může odrážet momentální situaci všech, kteří už jsou nějaký ten pátek v karanténě. Kvílivý kytarový riff nelze dostat z hlavy, stejně jako naléhavě dívčí vzkaz: „You don't uderstand me.“ Hodně štěstí doma, pánové…

Alana, Este a Danielle jsou na chytlavé melodie ostatně odbornice. Nejinak tomu je u dalšího singlu Now I'm In It. Jaké to je nechat se zfackovat kartáči v automyčce nebo jak precizně rozlévat kávu, se dozvíte zde:

Fanoušci této kapely mají rčení, že není dobrého videa, v němž trio společně nekráčí po ulici za zvuku beatů (kvůli čemuž třeba pro klip k songu Want You Back museli uzavřít rušný losangeleský bulvár).

O tento charakteristický prvek není ochuzená ani Summer Girl, která je v tracklistu chystaného alba vedena jako bonusová skladba. Chůzi tentokrát holky z Haim obohatily o průběžné odkládání mikin a svetrů, na což se před jarem nelze než těšit. Ostatně stejně jako na celou jejich třetí řadovku.