Klip týdne: A zase ta Lucie! Ta nejlepší, kterou znám

Po skladbě Takhle tě mám rád přichází kapela Lucie s další ochutnávkou z nové desky v podobě skladby Nejlepší, kterou znám. Album EvoLucie vyšlo 9. listopadu po dlouhých šestnácti letech.

Videoklip k nejnovější skladbě Nejlepší, kterou znám si vzal na starost Dominik Miškovský, který má na svědomí i videa ke skladbám jako Daniela nebo Srdce, a natáčel se na Barrandovských terasách. 

„Jednotlivé členy skupiny jsem rozmístil tak, aby kolem nich mohla kamera i dívky (natáčené další den pod vodou) ladně proplouvat. Aby každý z muzikantů měl své pevné jedinečné místo, ale také aby v jednu chvíli byli všichni pevnou součástí celku. Vše v jednom dlouhém cinemascopickém záběru,“ přibližuje Miškovský. Kromě členů kapely samotné si v klipu hlavní roli zahrála Simona Guľašová. 

Skladbu složil Oskar Petr, autor Medvídka, Chci zas v tobě spát či Rouháš se bohům, a dlouhé roky mu ležela v šuplíku. „Vznikla v roce 1989 v Los Angeles a my jsme se do ní teď ponořili. Myslím si, že kvalitní skladby jsou nadčasové,“ říká Robert Kodym, který skladbu otextoval.

Produkci si vzal na starost Mike Clink, který je podepsán i pod hitem Eye Of The Tiger z Rockyho a spolupracoval i s takovými velikány světové hudby, jako jsou například Guns N' Roses. „Přišlo nám skvělé dát americkou a českou legendu dohromady v roce 2018. Bylo nám jasné, že toto spojení přinese něco skvělého,“ dodal manažer Lucie Ladislav Vajdička z vydavatelství BrainZone. Výsledného mixu se ujal John Spiker, držitel Grammy.

V rámci podory nového alba vyráží kapela na tour, které startuje již 13. 11. v Ostravě. Následovat budou dva koncerty v Brně, tři v Praze a Lucie zavítá i do sousedního Slovenska, a to konkrétně do Bratislavy a Košic. 

Lucie je česká hudební skupina. Po počátečním období krystalizace personálního obsazení a hudebního stylu (léta 1985–1987) vstoupila na hudební scénu první singlovou nahrávkou v roce 1988. Během následujících šestnácti let vydala sedm řadových studiových alb, dvě koncertní dvojalba a jeden výběr hitů. Od 2. října 2004 měla skupina „plánovanou tvůrčí pauzu“, která skončila v prosinci 2012. Na rok 2018 je chystáno studiové album EvoLucie a halové turné.

Členové:
Robert Kodym – kytary, zpěv
P. B. CH. – basa
David Koller – bicí, zpěv, akustické kytary
Michal Dvořák – klávesy, syntezátory

Diskografie: 
Lucie (Tommü Records, re-edice B&M Music, 1990)
In the Sky (Gang Records, re-edice B&M Music, 1991)
Černý kočky mokrý žáby (B&M Music, 1994)
Pohyby (B&M Music, 1996)
Větší než malé množství lásky (B&M Music, 1998)
Slunečnice (B&M Music, 2000)
Dobrá kočzka která nemlsá (B&M Music / Universal Music, 2002)
EvoLucie (2018)

Zdroj: Wikipedia

Kapela Lucie
Zdroj: Soundtrack Poděbrady
Připomeňte si: Evoluce kapely Lucie (zdroj: ČT24)