Rock for People vzpomíná na Radima Hladíka. Hlavní hvězdou jsou Prodigy

Večírkem pro nedočkavé začal už v úterý festival Rock for People v Hradci Králové. Hlavní hvězdou letošního ročníku budou britští The Prodigy. Vzpomínku na jednu z nejvýraznějších postav českého rocku nabídne koncert Radim Hladík Tribute.

Festival Rock for People začal v úterý večer Večírkem pro nedočkavé, který vyvrcholil koncertem formace Mydy Rabycad. Hlavní program 24. ročníku třídenní přehlídky pak vypukl ve středu v poledne koncertem kapely Mala Ruckus a následně se rozběhne na všech deseti pódiích. Akce patří k největším svého druhu v České republice.

Dohromady se na pódiích v areálu na hradeckém letišti představí zhruba stovka kapel a interpretů. Hlavní hvězdou letošního Rock for People budou britští The Prodigy. Do Hradce Králové se vracejí po šesti letech. Jejich vystoupení je naplánováno na čtvrteční večer.

Přípravy na festival Rock for People (zdroj: ČT24)

Kromě The Prodigy v Hradci zahrají například britští The Kooks a The Vaccines, američtí Skillet, britská Sigma či dánská heavymetalová kapela Volbeat. Z českých a slovenských interpretů se představí třeba Gaia Mesiah, Vypsaná fixa, Tři sestry nebo Horkýže Slíže.

Vzpomínku na legendu české hudby nabídne koncert Radim Hladík Tribute. Čeští hudebníci spjatí s předloni zesnulým Radimem Hladíkem na něm zahrají jeho skladby za doprovodu kapely Blue Effect. Vystoupí třeba David Koller, Michal Dvořák nebo Lenka Dusilová.

„Radim Hladík na festival Rock for People jezdil, opakovaně tady vstupoval, troufám si tvrdit, že to tady měl rád. Vždycky jsme si tady s ním dobře popovídali,“ říká ředitel festivalu Michal Thomes.

„S jeho manželkou jsme se po jeho smrti domluvili na tom, že uděláme vzpomínku na tohohle velkého muzikanta, jednoho z našich nejlepších kytaristů a hlavně skvělého člověka,“ pokračuje Thomes.

Součástí doprovodného programu Rock for People je například gastronomický festival, kino, exhibice, soutěže nebo workshopy. Rec stage nabídne prostor pro zcela nové objevy, kdy se na pódium bude moci postavit a zahrát kdokoli z návštěvníků.

Hlavní hvězdou loňského ročníky byla americká gothic rockové kapela Evanescence v čele se zpěvačkou Amy Leeovou. Za tři dny loni prošlo festivalem 25 tisíc návštěvníků.