Charles Aznavour se zařadil mezi hvězdy hollywoodského chodníku slávy

Charles Aznavour je na hollywoodském chodníku slávy (zdroj: ČT24)

Třiadevadesátiletý Charles Aznavour už má také svou hvězdu na hollywoodském chodníku slávy. Arménsko-francouzský šansoniér prodal přes 180 milionů alb, nazpíval 1300 písní a zahrál si v šedesátce filmů.

Nejen, že je velice úspěšným hudebním umělcem, ale díky Truffautovu snímku Střílejte na pianistu se proslavil také ve filmu. Nyní má na hollywoodském chodníku slávy svou hvězdu.

„Slovo, kterým teď mohu popsat své pocity, je štěstí, samozřejmě se špetkou dojetí, jelikož jsme daleko od mojí rodné země, způsobu života i tomu, jak mě lidé obvykle přijímají. Tady je to jiné. Amerika je vždy jiná, ale jezdím sem už od roku 1949 a kousek po kousku se pomalu učím anglicky. Pořád ale nejsem dokonalý. Dokonalost, která odpovídá standardům Arménie, mi nestačí. Dokonale umím francouzsky, protože je to jazyk mojí kultury,“ uvedl Aznavour. 

Devadesáté narozeniny před třemi lety oslavil vydáním jednapadesátého alba Encores. Na něm spolupracoval třeba se zpěvačkou ZAZ. Do Čech se Charles Aznavour poprvé podíval teprve loni v dubnu, kdy vyprodal sál pražského Kongresového centra.