Ostravský herec chce hrát v Míru. Ve Vítkovicích otevře nové divadlo

Finišují rekonstrukce nového divadla v Ostravě (zdroj: ČT24)

Za několik týdnů se v Ostravě otevře nové divadlo. V divadelní scénu se promění bývalé kino Mír ve Vítkovicích. Opuštěnou budovu ze třicátých let si pronajal herec Albert Čuba, bývalý člen Komorní scény Arény zde bude také působit v pozici uměleckého šéfa. Repertoár plánuje divadlo sestavovat z kvalitních komedií.

Původně se Divadlo Mír mělo otevřít v lednu, kvůli dokončení rekonstrukce se ale zahájení první sezony posunulo na březen. Po třech měsících hrubých prací je proměna kina v divadlo z 80 procent hotová.

„Doděláváme zvukotěsní příčky, pracujeme také ještě na estetických doplňcích, které jsou nejhorší. Zbývají úpravy podlah a ještě dodělávky, jako jsou obložky nebo futra,“ upřesnil stav rekonstrukce stavbyvedoucí Lukáš Kotásek.

Musíme myslet na to, aby divák šel do tohoto divadla rád a hlavně odcházel s dobrým pocitem.
Albert Čuba

Do hlediště se vejde 340 diváků. Bavit je budou herci ze všech ostravských divadelních scén, začnou na konci března bláznivou komedií Dva úplně nazí muži. „Není špatné, když lidé přijdou do divadla a baví se,“ domnívá se jeden z účinkujících z Národního divadla moravskoslezského Vladimír Polák.

Divadlo Mír
Zdroj: Jaroslav Ožana/ČTK

Kvůli svému snu opustil Albert Čuba po 12 letech Komorní scénu Aréna. Na rekonstrukci divadla si vzal úvěr a doufá, že do dvou let se v Divadle Mír bude hrát 20 představení měsíčně.