Filmová upoutávka týdne: Vražda, nebo láska? Rachel Weiszová je sestřenka Rachel

Další literární klasika míří na filmové plátno. Chystá se adaptace knihy od Daphne Du Maurier, jejíž dílo mnohdy posloužilo jako předloha i pro Alfreda Hitchcocka. Snímek My Cousin Rachel (Má sestřenka Rachel) přinese drama mysteriózní i milostné. Protagonistku v podání Rachel Weiszové totiž její bratranec podezírá z vraždy manžela, zároveň se do ní zamilovává.

Román Má sestřenka Rachel se už v minulosti stal námětem pro film i televizní minisérii. V roce 1952 ztvárnila titulní roli herečka Olivia de Havillandová známá z legendárního velkofilmu Jih proti Severu. V roce 2017 se tajemné role ujala Rachel Weiszová, která má ve své filmografii hollywoodské blockbustery, například Constantine či Mocný vládce Oz, ale i svébytná dramata jako Humr nebo Mládí.

Důležitou roli v příběhu hraje ale i Philip, který bude výzvou pro britského herce Sama Claflina. Právě Philip se dostává do bližšího kontaktu se sestřenicí Rachel, když přijíždí poté, co zemřel její manžel. Panuje ale podezření, že se smrtí svého chotě má Rachel něco společného. Přestože by Philip, kterého s jejím zesnulým manželem v knižní předloze vázalo blízké pouto, měl být první na řadě s pochybami, nakonec podléhá Rachelinu kouzlu a zamilovává se do ní.

Sam Claflin ve filmu My Cousin Rachel
Zdroj: Fox Searchlight Pictures

Román je dílem Daphne Du Maurier, která proslula jako autorka dobrodružných, psychologických a romantických románů. Určitý věhlas ji ve světě filmu přinesl Alfred Hitchcock. Na přelomu třicátých a čtyřicátých let natočil dva filmy podle jejích knih, Jamaica Inn a Mrtvá a živá. V šedesátých letech pak díky této britské spisovatelce stvořil jednu ze svých největších legend – Ptáky.

Nové verze Mé sestřenky Rachel se ale musel ujmout jiný tvůrce, a to Roger Michell, který je sice jihoafrickým rodákem, ale dětství prožil podle databáze IMDb i v Sýrii nebo Československu. Jeho dosavadní tvorba není zanedbatelná. Režíroval oblíbenou komedii ze závěru devadesátých let Notting Hill a v žánru se osvědčil i o jedenáct let později s Hezkým vstáváním. Poslední výrazný počin je však pět let starý Královský víkend, za nějž se Bill Murray dočkal herecké nominace na Zlatých glóbech.