„Chcete vidět něco opravdu moc krásnýho?“ V Hřebejkově Zahradnictví vyrostl první teaser

První teaser: Zahradnictví (zdroj: ČT24)

Filmová trilogie, jejíž čtvrtý díl už znáte. Těmito slovy poutají režisér Jan Hřebejk a scenárista Petr Jarchovský na trojfilm Zahradnictví, který dějově předchází jejich společnému snímku Pelíšky. Sleduje příběhy rozvětvené rodiny, inspirované opět Jarchovského rodinnou historií, v letech 1939 až 1959. Jaké osudy na hlavní hrdiny čekají, napovídá první teaser. Kina postupně uvedou trilogii během roku 2017.

První ukázku zveřejnili tvůrci dva týdny před posledním natáčecím dnem. Zahradnictví se natáčí od poloviny června tohoto roku v Praze, Jaroměři, Veltrusech nebo Žatci.

„Tato trilogie je návratem Hřebejka a Jarchovského do světa filmů, pro které jsem je začal milovat. S typickým humorem a laskavostí svých autorů vypráví rodinnou kroniku na pozadí nejpohnutějších období dějin naší země 20. století,“ shrnul producent Viktor Tauš.

Všechny tři filmy spojuje zahradnictví Davida Novotného a jeho ženy Lenky Krobotové. V jeho kulisách se jednotlivé postavy vyrovnávají s rodinnými zvraty i změnami napříč dobami a režimy. 

První část s názvem Rodinný přítel (v kinech od  27. dubna 2017) představí zejména milostný trojúhelník tvořený Aňou Geislerovou, Ondřejem Sokolem a Martinem Fingerem na pozadí válečných let v naší zemi.

Druhý film – Dezertér –  (v kinech od 28. září 2017) se soustředí na dobu poválečnou a zvraty v období po roce 1948. Postaven je především na rodině majitele kadeřnického salonu Jiřího Macháčka. Jeho ženu ztvárnila Gabriela Míčová, její sestry Klára Melíšková a Aňa Geislerová.

Trilogii uzavře Nápadník (v kinech od 16. listopadu 2017) odehrávající se v padesátých letech. Děj se bude soustředit na mladou dvojici Anna Fialová a Ivan Lupták.

Všechny tři filmy vznikly v koprodukci s Českou televizí.