Rammstein se svou ohnivou show zatopí v pražském Edenu

Jedna z nejznámějších a nejpopulárnějších kapel současnosti, němečtí Rammstein, vystoupí příští rok v Praze. Do české metropole se vrací po více než pěti letech.

Kapela Rammstein zahraje v Praze 28. května příštího roku. Do hlavního města se šestičlenná skupina vrátí pět a půl roku od svého posledního vystoupení. Tentokrát se představí na koncertu pod širým nebem ve vršovické Eden Aréně. Informovala o tom pořadatelská agentura Live Nation. Lístky budou v předprodeji od tohoto pátku a jejich cena se bude pohybovat od 1490 do 2250 korun. 

Kapela vznikla roku 1994, její členové pochází z bývalé NDR. Pojmenována je po německém městě Ramstein, v němž na konci 80. let došlo při letecké show k tragickému neštěstí, při němž zahynuly desítky lidí. Hraje industrial metal s elektronickými prvky a většinu svých textů zpívá v rodné němčině.

Debutové album Herzeleid vydala v roce 1995, desku Sehnsucht pak o dva roky později. Třetí album Mutter  vyšlo v roce 2001. Následovaly nahrávky Reise, Reise (2004) a Rosenrot  (2005). Zatím poslední řadové album Liebe ist für alle da vyšlo v roce 2009. Lindemann a spol. získali za svou kariéru mnoho ocenění včetně šesti platinových desek a jsou známí svou impozantní, mnohdy až kontroverzní živou show. 

Vydáno pod