Co komárům pije krev? V Naivním divadle hraje obtížný hmyz

I komáři, blechy, klíšťata i ovádi mají právo stát se hrdiny pohádky pro děti, domnívá se Naivní divadlo v Liberci. Jako první premiéru v sezoně proto uvádí autorskou hru Komáři se ženili aneb Ze života obtížného hmyzu. Bláznivá komedie je pro děti od šesti let i jejich dospělý doprovod.

„U nás na jevišti se už opravdu vyskytlo každé zvíře, které vás napadne. Ale o komárech jsme tu ještě neměli nic,“ vysvětlil autor hry Vít Peřina, co ho přimělo věnovat celé představení hmyzu, jehož se chtějí lidé spíš zbavit.

S komárem Zdendou, který se vydá do světa, aby s pomocí krvesajných hmyzích přátel zachránil unesenou nevěstu, uvidí diváci v premiéře v sobotu 8. října.

Komáři se ženili v Naivním divadle (zdroj: ČT24)

Soubor připravuje už další dvě novinky. První podle knížky Judith Schalansky Atlas odlehlých ostrovů, další na motivy pohádky o Šípkové Růžence. „Měla by vyprávět o tom, co se stane během století, kdy Růženka spí,“ prozradil ředitel divadla Stanislav Doubrava.

Liberecký soubor se i v této sezoně vypraví také do zahraničí. Největší úspěchy tam slaví  s inscenací O beránkovi, který spadl z nebe, představením určeným už pro dvouleté děti.