United Islands hlásí první kapely: Get Your Gun nebo L'Aupaire

Pražské ostrovy v červnu tradičně oživí hudebním festival United Islands of Prague. Hlavní program se letos poprvé odehraje převážně o víkendu 25. a 26., kdy spolu s novým festivalem METRONOME nabídne co největší hudební záběr. Již tradičně hlavní program festivalu předznamená Klubová noc, která proběhne ve čtvrtek 23. června v pražských hudebních klubech.

Během akcí vystoupí např. dánští Get Your Gun nebo naděje německé scény L'Aupaire nebo Playground Zero z Nizozemí. Šanci vystoupit nepropásne ani rakouská elektro-popová formace Leyya a také jedna z nejzásadnějších postav blízkovýchodní undergroundové hudební scény - libanonský hudební producent Zeid Hamdan, který vystoupí s egyptskou zpěvačkou Maii Waleed.

Své padesáté narozeniny na United Islands oslaví Monika Načeva. Dále se objeví hudební debutanka Emma Smetana nebo čtveřice Piano. Na festivalu se objeví také ty nejzajímavější projekty z loňské Klubové noci - Ponk, The High Corporation nebo Hard to Frame. Dalším výrazným zástupcem tuzemské scény jsou indie-popoví VyJakoMy, kteří zahrají jak v rámci Klubové noci, tak na hlavním pódiu United Islands of Prague.

Muzika se vrátí do Kinského zahrady, na Kampu, Střelecký ostrov či na Janáčkovo nábřeží.

Program zahrnuje jazz, world music, pop, rock a další žánry. Celkem vystoupí kolem stovky domácích i zahraničních interpretů.

Vydáno pod