Zlatá malina hraje všemi Padesáti odstíny šedi

Studentka Anasatasia není jediná, kdo ve vztahu s dominantním Christianem Greyem trpí. Spolu s ní při sledování Padesáti odstínů šedi trpí i diváci, rozhodla filmová anticena Zlatá malina, která adaptaci filmového bestselleru označila za nejhorší film roku 2015. O nežádoucí prvenství se s ní vpředvečer Oscarů rozdělila komiksová Fantastická čtyřka.

Antiocenění nezískalo Padesát odstínů šedi padesát, ale i tak jich získalo dost: nejhorší herecké výkony podala ústřední dvojice Jamie Dornan a Dakota Johnsonová, kteří si navíc zahráli podle nejhoršího scénáře Kelly Marcelové. 

Režisérka Sam Taylorová-Johnsonová byla ušetřena, malinu za ni slupnul Josh Trank, jemuž se podařilo vytvořit nejhorší remake. Proměna čtyř teenagerů, kteří při galaktické mutaci získali jinou podobu a hlavně schopnosti, se moc nevyvedla. Fantastická čtyřka, vycházející z marvelovského komiksu, není fantastická, ale podle téměř tisícovky hlasujících z dvaceti zemí srovnatelně špatným filmem jako Padesát odstínů šedi

Galaxie pohltila i Eddieho Redmaynea, který se ve sci-fi snímku Jupiter vychází sourozenců Wachowských (přečtěte si recenzi) nepřidal k hvězdám, ale propadl se do kategorie nejhorší herec ve vedlejší roli. Kaley Cuocovou pak od anticeny pro nejhorší vedlejší herečku nezachránily ani roztomilé veverky Alvin a Chipmunkové a jejich Čiperná jízda.

V předchozích letech „uspěly“ snímek Saving Christmas (uživatelé databáze IMDB tuto komedii dokonce označili za nejhorší film všech dob), závěr upírské lovestory Twilight: Rozbřesk - 2. část a převlékací komedie Adama Sandlera Jack a Jill

Zlaté maliny se udělovaly letos po šestatřicáté. Sběr trpkých malin předchází oscarové sklizni - prestižní sošky začne Americká filmová akademie rozdávat v noci z neděle na pondělí, ve 2:30 středoevropského času. Ceremoniál 88. ročníku vysílá program ČT2 v přímém přenosu, záznam pak uvede v pondělí večer ČT art.