Osm hrozných se chystá na turné a Tarantino pomalu do penze

Osm hrozných má za sebou premiéru v Los Angeles. Western newestern mezi sněhovými vločkami natočil režisér konverzačních krváků Quentin Tarantino. Do českých kin jeho pocta spaghetti westernu dorazí na začátku ledna.

Občanská válka mezi Severem a Jihem už skončila, americký Západ ale ještě zdaleka nezkrotl. Sněhová bouře zažene pod jednu střechu dva lovce lidí, trestankyni a pět dalších renegátů, běsnící živel pro ně ale není tou největší hrozbou…

Zimní drama natočil Tarantino se svými oblíbenými herci Samuelem L. Jacksonem, Timem Rotherm nebo Kurtem Russellem. Hudbu pro něj v Praze nahrál Ennio Morricone s Českým národním orchestrem.

Při kalifornské premiéře Tarantino připomněl, že Osmi hroznými se znovu přiblížil k ohlášenému konci kariéry režiséra. „Netočím film každý rok, takže to vidím tak na dalších osm let,“ odhaduje. Zmizet ze scény ale nehodlá: „Nehodlám žít jako poustevník. Zřejmě budu psát romány, divadelní hry nebo režírovat divadlo, to se teprve uvidí.“

Tarantinův western Osm hrozných míří do kina a na turné (zdroj: ČT24)

Zatím pokračuje v kampani za natáčení na filmový materiál. Pro snímek Osm hrozných si nechal vyrobit speciální kameru s čočkami z šedesátých let. Film vznikl i pro nejširší možný formát Ultra Panavison. Tarantino hodlá snímek v sedmdesátimilimetrovém formátu představit na speciálním turné po Spojených státech.