První oddělení dořešilo mediálně známé případy. Přidal se Igor Chmela

K Případům 1. oddělení budou ve druhé řadě patřit především ty, které diváci znají i z médií. Řeší je stejný tým vyšetřovatelů, k nimž přibyl nový kolega v podání Igora Chmely. Pokračování oblíbeného kriminálního seriálu je dotočeno, v těchto dnech míří do střižny.

„Většina případů patří k těm, které byly ve své době mediálně známé. Ti, kteří si je pamatují, tak mohou předem znát pachatele, ale téměř jistě se poprvé dozvědí, jak pátrání ve skutečnosti probíhalo," předpokládá vedoucí projektu Tomáš Feřtek.

Hlavní devizou osmi nových epizod by podle něho měl i tentokrát být důraz na detaily, silné postavy a pohled do zákulisí. „V pokračování jsme se chtěli ještě víc přiblížit realitě policejní práce," potvrdil scenárista Jan Malinda, který od začátku spolupracoval na příbězích s šéfem skutečné pražské kriminálky Josefem Marešem.

Z nových dílů vyplyne, že velmi schopní policisté pracují i na obvodních odděleních, a diváci se dočkají i případů, kdy se policisté Prvního oddělení v cestě za objasněním neobejdou bez informací od kolegů z mravnostního, protiextremistického či majetkového oddělení.
Jan Malinda
scenárista

Diváci více poznají i okolnosti, které kriminalistům ztěžují a komplikují práci, a budou i svědky „boje o pozice" na oddělení mezi dosavadním šéfem Korejsem (Miroslav Hanuš) a majorem Kozákem (Ondřej Vetchý). „Je to pořád ten samý chlap s nesmírným zanícením pro práci. Posunul se v tom, že kvůli svému smyslu pro spravedlnost udělal chybu, která se bude moc hodit Korejsovi a za kterou zaplatí," prozradil Vetchý.

Případy 1. oddělení II / Ondřej Vetchý
Zdroj: ČT

Chyb se dopustí i jeho kolega Pražák neboli Filip Blažek. A dlouhodobě je za chybu v kolektivu považován kriminalista Víťa Sršeň, představovaný Miroslavem Vladykou. „Lidé, kteří nemají insiderskou zkušenost se státní správou, pochybovali, že někdo takový může u policie pracovat. I na to jsme při psaní scénáře mysleli," slibuje Malinda, že se lidé o způsobu, jak se neoblíbený člen týmu na oddělení dostal, dozvědí více.

Známou mordpartu (Bolek Polívka, Ondřej Vetchý, Petr Stach, Miroslav Vladyka, Filip Blažek) posílí v druhé řadě nový člen. „Přichází na První oddělení jako stážista. Je to takový typ člověka, který by se dal nazvat ‚pan Pravidlo'. Je až chorobně úzkostlivý a díky tomu si u svých kolegů nezíská mnoho respektu," popsal Dušana Vránu jeho představitel Igor Chmela.

Než se nové případy objeví na obrazovce, můžete si v iVysílání připomenout první řadu.