Vorel natáčí komedii s Kohákem, instalatérem z Tuchlovic

Hlavním hrdinou nového filmu Tomáše Vorla bude instalatér, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravit nedokáže. Jeho představitele našel režisér v Jakubu Kohákovi, pro něhož je titulní role ve snímku s názvem Instalatér z Tuchlovic zatím největší hereckou příležitostí.

„Celý příběh je napsán podle skutečných postav, točíme na skutečných místech,“ prozradil Vorel, který je zároveň režisér, autor scénáře i kameraman. Film prý dokonce vzniká ve skutečném domě instalatéra z Tuchlovic. 

Filmový hrdina se jmenuje Lukáš Cafourek. Zručný a pracovitý chlapík, který neumí říct ne. Vše, co vydělá, utratí za jídlo pro toulavé kočky nebo prosází, domácnost i úřední vyřizování nechává zcela na své matce. Tu trápí, že si její syn pořád ještě nenašel životní partnerku. „Cítím mrazivý soucit s naším instalatérem. Poctivý, šikovný řemeslník, který si nedokáže říci ani o lásku, ani o peníze,“ shrnul Vorel.

Lubošovu matku si v zahraje Eva Holubová, která Vorlovu filmovou tvorbu provází od jeho debutu Pražská pětka. Do dalších rolí si vybral Petru Špalkovou, Filipa Blažka, Jana Budaře, Petra Čtvrtníčka, Tomáše Matonohu či Báru Polákovou.

Natáčet se budo do listopadu tohoto roku, s premiérou se počítá na podzim o rok později.

První klapka filmu Instalatér z Tuchlovic
Zdroj: ČT24/Vorelfilm