Alba Rohrwacherová vypadla z role psychicky narušené ženy

Italská herečka Alba Rohrwacherová často představuje na filmovém plátně ženy, které vybočují mimo normu. Pár takových přijela představit i na aktuální ročník Febiofestu, sama se svými postavami ale nic společného nemá - s výjimkou jedné.

Alba Rohrwacherová přijela na Febiofest (zdroj: ČT24)

Uznání si Alba vysloužila jako mentálně nemocná Giovanna, která zabije svého spolužáka, v dramatu Giovannin otec (2009). O rok později se vcítila do osamělé a traumatizované Alice ve filmové adaptaci italského bestselleru Paola Giordana Osamělost prvočísel. „Stala jsem se známou díky rolím dívek, které mají psychické problémy. Ale naštěstí jsem ve stejné době hrála i v tematicky lehčích filmech a na divadle,“ prozradila Rohrwacherová, čím psychicky náročná natáčení vyvažuje.

Nejosobnější pro ni byla role matky počtené rodiny, jíž vládne despotický manžel. Poetický snímek Zázraky (2014) vznikl v režii a podle scénáře její starší sestry Alice. Mozaika komplikovaných rodinných vtahů je inspirovaná dětstvím obou sester; snímek se mimo jiné natáčel poblíž místa, kde vyrůstaly. Z festivalu v Cannes si odvezl Velkou cenu poroty. Prestižní přehlídka hereččiny rodné Itálie - v Benátkách - uvedla ve stejném roce v hlavní soutěži Hungry Hearts, drásavý příběh prvorodičky, která ohrožuje zdraví svého dítěte. 

Drásat nervy bude i v příštím projektu - v Itálii natáčí fantasy horor po boku Salmy Hayekové nebo Vincenta Cassela.

Vydáno pod