„Zvláštní solitér“ Písařík vystavuje v galerii Senzor

Praha - Pražská komorní galerie Senzor, která se zaměřuje především na současné české umělce, vystavuje tvorbu akademického malíře Petra Písaříka. Vystavované práce vznikly v letošním roce a budou pod názvem Wanted k vidění do konce září. Některé Písařík vytvořil přímo v galerii.

Písaříkovy práce zabíhají do abstrakce, nebojí se ale ani klasických žánrů a námětů. Také formátů zvolil malíř více - úzké a vysoké i téměř šestimetrové plátno.

Při tvorbě využívá secondhandový princip a recyklaci. Na svých obrazech nebo objektech uplatňuje dekorativní třpytky, spreje, lesky, laciné flitry, skleněné korálky, ale i třeba mák.

"Písařík je takový zvláštní solitér…

.. takový zvláštní neuchopitelný člověk se svým přístupem k tvorbě, který se vždycky nastěhuje do galerie na tři dny, zavře, tak velmi svěže reaguje na prostory, což vlastně právě potvrzuje skvěle v tomto instalačním principu … takže vlastně třeba topení, které tam bylo odjakživa, se stalo součástí instalace."

/Petr Lysáček o výstavě Wanted/

„Je vlastně takovým sběratelem. Kolem něj se točí tým lidí, který mu přináší do jeho rozměrného ateliéru spoustu věcí a on je aplikuje svébytným způsobem, přemalovává nebo prostě jenom lepí,“ popisuje kurátor výstavy Petr Lysáček.

Písaříkova díla jsou k vidění nejen v galerii Senzor, ale i na kolektivní výstavě v Galerii Zdeněk Sklenář. Zájemci o koupi jeho prací mohou zajet na právě probíhající veletrh se současným uměním v Pekingu.

  • Wanted autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/4/395/39460.jpg
  • Wanted autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/4/395/39459.jpg