Jaroslav Dušek přiblíží Tramtárii v nás

Praha - Rolnička, křesťanské centrum poskytující sociální, vzdělávací, terapeutické, pracovní a rehabilitační služby dětem a dospělým s různými typy postižení, pořádá v divadle Disk akci Tramtárie v nás. Pod tímto názvem se skrývá prodejní výstava ze sbírky obrazů, která vznikla v rámci arteterapeutického kroužku, jež v centru Rolnička vede kavkazská výtvarnice Larisa Hofmanová.

„Společná myšlenka obrazů i název souboru vychází z našeho pojetí slova Tramtárie. Vidím ho jako zemi dalekou, tajemnou, nepoznanou, krásnou. Místo, na které bychom se rádi podívali. Na světě je však tolik krásných míst a život příliš krátký na to, abychom je mohli poznat všechna. A tak jsme se vydali na cestu prostřednictvím společného povídání, prožívání a malování těchto míst a jejich obyvatel,“ přibližuje myšlenku celého projektu výtvarnice.

Součástí vernisáže 28. listopadu je hudební a taneční vystoupení tvůrčích lidí sdružených v centru Rolnička, které proběhne pod taktovkou moderátora večera Jaroslava Duška. Dále proběhne i benefiční aukce vybraných obrazů. Výtěžek je určen na nový chráněný byt pro tři dospělé lidi s kombinovaným postižením.

Rolnička je nestátní nezisková organizace

Co je Rolnička

Nestátní nezisková organizace, křesťanské denní centrum v Soběslavi, které přijímá klienty od 3 let věku. Vznikla v roce 1993, činnost zahájila 1.1.1994. Na počátku své služby nabízela 12 dětem s postižením, v současné době má více než 60 dětských i dospělých klientů. Je tu proto, aby každý mohl s potřebnou pomocí dosáhnout osobního maxima a prožít celý život v sepětí s rodinou, přáteli a známými tam, kde se cítí doma.

Tramtárie v nás potrvá v Divadle DISK, Karlova 26, Praha 1 do 4. prosince.

Vydáno pod