Vánoce ve znamení módního designu

Praha - Netradiční vánoční koktejl pod heslem "Kupte si dárek pro sebe!" připravilo na 11. prosince šest butiků s autorskou módou v centru Prahy. Akci spojenou s průvodem a koledami pořádá Czech Fashion Centre (CFC), volné společenství českých návrhářek s originálními butiky v "magickém trojúhelníku" mezi Josefovem, Staroměstským a Václavským náměstím.

„Shánění vánočních dárků pro vaše blízké je náročná činnost, ale nikdo na vás nepomyslí lépe než vy samy - proto si letos kupte dárek pro sebe,“ vyzývají všechny ženy v hektickém předvánočním čase Ivana Follová (if…), Hana Havelková (HH), Taťána Kováříková (TATIANA), Martina Nevařilová (Navarila-design), Alexandra Pavalová a Ivana Šafránková (Timoure et group) a Hana Stocklassová (BOHEME).

Většina návrhářek bude ten den v buticích osobně přítomna. Vedle modelů z aktuálních kolekcí pro zimu 2008-9 budou návrhářky nabízet i punče, koktejly a rozmanité vánoční lahůdky, jako třeba výtečné čokoládové brownies podle rodinného receptu (HH). Prodávat a ochutnávat se budou také produkty Fair Trade (if…), připravena bude i speciální nabídka drobných dárků a oděvních doplňků (if…, Navarila-design).

Průvod v čele se sv. Lucií vyráží v 19 hodin z Dušní ulice č. 8, kde také dětský sbor zazpívá české a švédské koledy.