ARTSEMESTR ´09 představí nadějné výtvarníky a designéry

Praha - Na čtyřistapadesát mladých výtvarníků a studentů Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze představuje veřejnosti svá díla v rámci celoškolní přehlídky klauzurních prací ARTSEMESTR ´09. Výstava byla slavnostně zahájena ve čtvrtek 22. 1. 2009 v 19 hodin ve foyer školy (nám. Jana Palacha 80, Praha 1). Výstava je realizována ve všech ateliérech i v galerii a návštěvníkům bude otevřena každý den od 10 do 18 hodin po dobu jednoho týdne od 23. do 30. ledna 2009.

Expozice prezentuje díla, která vznikla na akademické půdě v průběhu období posledního půl roku, a za která budou jejich autoři v zimním semestru hodnoceni. Bezesporu výstava předkládá veřejnosti to nejčerstvější z mladé umělecké scény. Velkou inspiraci pravidelné klauzurní výstavy přinášejí laické veřejnosti se zálibou v umění a designu, ale i odborné veřejnosti.

V průběhu týdne budou jednotlivá díla vyhodnocena komisí a šest nejtalentovanějších autorů bude vybráno na Cenu školy. Zúčastněno je všech 24 ateliérů z Katedry Architektury, Katedry Designu, Katedry Grafiky, Katedry volného umění a Katedry užitého umění.

Výstava vyvrcholí slavnostním vyhlášením nejtalentovanějších studentů školy. Uděleno bude pět katedrových cen a jedna Cena rektora VŠUP. Pět studentů za každou katedru získá certifikát s finanční odměnou v hodnotě 20.000,-Kč a jeden nejtalentovanější student získá rektorskou cenu s finanční odměnou v hodnotě 25.000,-Kč. Slavnostní ceremoniál se uskuteční dne 29. 1. 2009 od 19 hodin v La Fabrice (Komunardů 30, Praha 7).

Součástí klauzur Artsemestru ´09

je veřejná semestrální prezentace ateliéru Grafický design a nová média Vysoké školy uměleckoprůmyslové, která se uskutečnila ve středu 21. ledna 2009 od 14 hodin v budově školy. Studenti ateliéru pracovali na tématech „LUXUS“, „tatranka“ nebo „Seifert“. Návštěvníci se tedy mohou těšit na neotřele zpracovaná známá témata, na loga a vizuály fiktivních firem a nápadité video prezentace.

Ateliér Design oděvu a obuvi Liběny Rochové a Pavla Ivančice

představí práce studentů v externím ateliéru LR (Malostranské nábřeží 1, Praha 1). Dále bude tato expozice v Galerii LR otevřena od 5. února do 5. března 2009. Vernisáž této výstavy se uskuteční ve středu 4. února 2009 v 18 hodin.